top of page
Over ons

Jong en oud: twee ogenschijnlijke uitersten.  Maar toch sterk met elkaar verbonden. Oud(er) geniet van de jonge onbevangenheid en jong(er) van diens gerichte aandacht. Eén gekke blik of grappig woord: het contact is, zelfs op straat, snel gelegd. 

Alsof jong en oud het uiteinde van hetzelfde levensdraad vasthouden. Enfantique bestaat bij de ontmoeting tussen jong en oud. Wij worden blij als we de verbinding tussen hen kunnen verzilveren. Wat is er nu mooier dan een kind te zien stralen van het door ouderen zelfgemaakte product?

Enfantique_SRGB-online_WM9410.jpg

Onze makers delen vanzelfsprekend mee in de opbrengsten van de sociale onderneming: ze krijgen materialen voor hun eigen creaties naast Enfantique, we organiseren ontmoetingen of zetten gezamenlijk in op een goed doel. Bovenal hopen we het platform van door ouderen gemaakte producten ermee te vergroten.

 

Het is altijd mijn droom geweest om de  werelden van mijn werk in de ouderenzorg en mijn liefde voor duurzame kinderkleding te verenigen. Binnen Enfantique kan ik die twee liefdes helemaal kwijt. 

Ouderen die met plezier hun kunde inzetten voor producten die kinderen met plezier dragen of gebruiken: dat geeft een lach op mijn gezicht. 

 

Mijn dochter, die de eerste gebreide beer mocht testen, gaat inmiddels niet meer weg of slapen zonder haar beer. "Er is niks leukers dan mijn beer" zei ze laatst. Samen met de makers hopen we nog veel kindjes blij te maken! 

foto Hanna.webp

Hanna Markus, 34 jaar
Getrouwd met Allard
Dankbare moeder van
dochter Sosha
zoon Ezra 

bottom of page